سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و او را از ایمان پرسیدند ، فرمود : ] ایمان بر چهار پایه استوار است ، بر شکیبایى ، و یقین و داد و جهاد . و شکیبایى را چهار شاخه است : آرزومند بودن ، و ترسیدن ، و پارسایى و چشم امید داشتن . پس آن که مشتاق بهشت بود ، شهوتها را از دل زدود ، و آن که از دوزخ ترسید ، از آنچه حرام است دورى گزید ، و آن که ناخواهان دنیا بود ، مصیبتها بر وى آسان نمود ، و آن که مرگ را چشم داشت ، در کارهاى نیک پاى پیش گذاشت . و یقین بر چهار شعبه است : بر بینایى زیرکانه ، و دریافت عالمانه و پند گرفتن از گذشت زمان و رفتن به روش پیشینیان . پس آن که زیرکانه دید حکمت بر وى آشکار گردید ، و آن را که حکمت آشکار گردید عبرت آموخت ، و آن که عبرت آموخت چنان است که با پیشینیان زندگى را در نوردید . و عدل بر چهار شعبه است : بر فهمى ژرف نگرنده ، و دانشى پى به حقیقت برنده ، و نیکو داورى فرمودن ، و در بردبارى استوار بودن . پس آن که فهمید به ژرفاى دانش رسید و آنکه به ژرفاى دانش رسید از آبشخور شریعت سیراب گردید ، و آن که بردبار بود ، تقصیر نکرد و میان مردم با نیکنامى زندگى نمود . و جهاد بر چهار شعبه است : به کار نیک وادار نمودن ، و از کار زشت منع فرمودن . و پایدارى در پیکار با دشمنان ، و دشمنى با فاسقان . پس آن که به کار نیک واداشت ، پشت مؤمنان را استوار داشت ، و آن که از کار زشت منع فرمود بینى منافقان را به خاک سود ، و آن که در پیکار با دشمنان پایدار بود ، حقى را که بر گردن دارد ادا نمود ، و آن که با فاسقان دشمن بود و براى خدا به خشم آید ، خدا به خاطر او خشم آورد و روز رستاخیز وى را خشنود نماید . و کفر بر چهار ستون پایدار است : پى وهم رفتن و خصومت کردن و از راه حق به دیگر سو گردیدن و دشمنى ورزیدن . پس آن که پى وهم گرفت به حق بازنگشت ، و آن که از نادانى فراوان ، خصومت ورزید ، از دیدن حق کور گشت ، و آن که از راه حق به دیگر سو شد ، نیکویى را زشت و زشتى را نیکویى دید و مست گمراهى گردید ، و آن که دشمنى ورزید راهها برایش دشوار شد و کارش سخت و برون شو کار ناپایدار . و شک بر چهار شعبه است : در گفتار جدال نمودن و ترسیدن و دو دل بودن ، و تسلیم حادثه‏هاى روزگار گردیدن . پس آن که جدال را عادت خود کرد ، خویش را از تاریکى شبهت برون نیاورد ، و آن که از هر چیز که پیش رویش آمد ترسید ، پیوسته واپس خزید ، و آن که دو دل بود پى شیطان او را بسود ، و آن که به تباهى دنیا و آخرت گردن نهاد هر دو جهانش را به باد داد . [ و پس از این سخن گفتارى بود که از بیم درازى و برون شدن از روش کارى که در این کتاب مقصود است نیاوردیم . ] [نهج البلاغه]
 

 

 

وبلاگ های قرآنی Quranic Weblogs

ده فرمول آرامش‌بخش از قرآن

گروه وبلاگ: «مؤمن بر انگیزه‌های اهریمنی و حیوانی خود که باعث آشفتگی خاطر می‌شود و اعتدال روانی را به هم میزند با اعتقاد به مبانی فطری و نظام آفرینش، برخویشتن سلطه و اقتدار پیدا می کند.»

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، وبلاگ «آموزش عربی» که در سرویس‌دهنده‌ی بلاگفا به‌روز می‌شود در پست اخیر خود با استفاده از کتاب «بهداشت روانی در اسلام تألیف دکتر سید‌مهدی صانعی» به بیان ده فرمول آرامش بخش از قرآن می‌پردازد.

بلاگر در ابتدای پست با اشار به سخنی از پیامبر اعظم(ص) می‌نویسد: «راز آرامش زندگی در این است که آن را به چیزی پایدار و ثابت پیوند زنید، انسان ذاتاً راحت‌طلب است و خواهان راحتی پایدار و تغییرناپذیر و گریزان از گرفتاری و بلا؛ مثلاً پایان‌ناپذیری عمر را چه نسبت به خودمان و چه نسبت به عزیزانمان انکار می‌کنیم، از این‌رو وقتی هنگام فقدان فرا می‌رسد سخت ناراحت و غمیگن می‌شویم.»

وی در ادامه به بیان سخنی از مولا علی(ع) در خطبه‌ی ۱۱۳ نهج‌البلاغه پرداخته و خاطرنشان می‌شود: «همانا دنیا منزلی است که هر لحظه از آن باید آماده کوچ باشی و جایگاه اقامت نیست. خوبی آن اندک و بدی‌اش آماده است و حکومتش رو به نیستی می‌رود و آبادی‌اش ویران می‌شود.»

بلاگر با ذکر این نکته که اگر می‌خواهید آرامش داشته باشید از دنیا توقع بهشت را نداشته باشید، یادآور می‌شود: «أَرَضِیتُم بِالْحَیَاةِ الدُّنْیَا مِنَ الآخِرَةِ فَمَا مَتَاعُ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا فِی الآخِرَةِ إِلاَّ قَلِیلٌ، آیا به جاى آخرت، به زندگى دنیا راضى شده‏اید؟ پس بدانید بهره‏ى زندگى دنیا در (برابر) آخرت، جز اندکى نیست.( توبه آیه ۳۸)؛ این رابدانید که زندگی انسان محدود به همین دنیا نیست و دنیا توقفگاهی برای حیات جاوید است، پس کاستی‌های آن آزاردهنده و غیر قابل تحمل نخواهد بود. کسانی نمی‌توانند کاستی‌ها و سختی‌های دنیا را تحمل کنند که دنیا را همه چیز می‌دانند.»


برای خواندن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید!

منبع: http://www.iqna.ir






::: جمعه 86/1/31 ::: ساعت 11:32 عصر :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
نظرات شما: نظر